Splošni pogoji

Pogodbeni partnerji

Pogodbena partnerja sta Vila Minka (v nadaljevanju "vila") in gost. Če je za gosta oddala naročilo tretja oseba, potem na podlagi solidarnega jamstva tretja oseba skupaj z gostom jamči vili za vse obveznosti iz pogodbe.

Sklenitev pogodbe

Pogodba je sklenjena, ko vila prejme pisno potrdilo s strani gosta in ko vila pošlje potrditev rezervacije gostu. S tem se smatra, da gost v celoti sprejema Splošne pogoje poslovanja. Pozor: ponudba za nastanitev ne pomeni rezervirane sobe. Gost mora potrditi prejeto ponudbo s ključnimi podatki in plačati 40% depozit celotne rezervacije, na osnovi katere prejme potrditev rezervacije, ki mu zagotavlja bivanje v resortu.

Valuta

Vse cene so v valuti evro (€ / EUR) in imajo vključen DDV.

Rezervacija

Gost lahko opravi rezervacijo pisno na elektronski naslov minka@vilaminka.si, po telefonu + 386 (0)1 583 00 80 ali osebno na recepciji vile. Rezervacijo lahko gost opravi tudi preko spletne strani ali spletnih portalov. V primeru rezervacij preko spletnih portalov, se gost strinja s pogoji rezervacije na spletnem portalu in posledično tudi s splošnimi pogoji vile.

Odpoved rezervacije ali sprememba rezervacije

Za spremembo rezervacije/odpoved rezervacije pišite na minka@vilaminka.si, pokličite na + 386 (0)1 583 00 80 ali odpovete svojo rezervacijo preko spletne strani s kodo, ki jo prejmete na vaš e-mail naslov ob rezervaciji preko spletne strani.

Pogoji odpovedi

Veljajo naslednji pogoji odpovedi:

Do 21 dni pred prihodom: brez stroškov odpovedi
20 - 7 dni pred prihodom: 40% zneska skupne cene
6 - 0 dni pred prihodom: 100% zneska skupne cene
Pri predčasnem odhodu je potrebno plačati preostale dni nočitve.

Za skupine (več kot 5 sob ali skupno več kot 15 nočitev) veljajo posebni pogoji odpovedi.

Neprihod gosta

Če se gost ne prijavi v vilo na dan prihoda, se bremeni skladno s pogoji o odpovedi rezervacije.

Plačilo

Možni so naslednji načini plačila: Visa, Mastercard/Eurocard, American Express, Diners, Maestro, gotovina, predračun.

Storitev

Osnovna storitev je nočitev z zajtrkom.

Cena vključuje

Nočitev z zajtrkom, brezžični internet, parkirišče, otroška posteljica, posteljnina, 2 brisači na osebo, vstop v wellness.

Prijava/odjava gostov

prijava: od 14:00, odjava: do 10:00
Rezervirano namestitev za gosta držimo na dan prihoda do 24. ure. V primeru kasnejšega prihoda je gost dolžen predčasno obvestiti vilo – najkasneje do 24. ure na dan prihoda. V kolikor gost ne seznani vile pravočasno, vila ni dolžna držati sobe za gosta, prav tako ima pravico gostu zaračunati stroške neprihoda.

Prijava v vilo

Iz varnostnih razlogov morajo gostje ob prijavi imeti s seboj veljaven osebni dokument (osebna izkaznica ali potni list).

Turistična taksa

Se zaračuna vsem osebam po spodnjih pogojih odrejenih s strani Občine Ljubljana. Odraslim se zaračuna turistična taksa v višini 3,13€ na osebo na noč.
Otroci in mladina od 7. leta starosti do 18. leta starosti, plačajo polovično vrednost odrejene turistične takse, v vrednosti 1,56€ na osebo na noč.

Dodatno ležišče za tretjo osebo

Dodatno ležišče je na voljo z doplačilom € na dan.

Hišni ljubljenčki

Hišni ljubljenčki so v vili dovoljeni.

Kajenje

Kajenje v notranjih prostorih je prepovedano. Gostom je kajenje omogočeno na zunanjih površinah.

Parkirišče

Gostom je na voljo brezplačno parkirišče. Vikla ne sprejema odgovornosti za varnost vozil, poškodbe vozil ali za stvari shranjene v njem.

Škoda

Pridržujemo si pravico in gost nas s podpisom pooblašča, da zaračunamo za morebitno škodo, ki je nastala v sobi gosta ali v vili med bivanjem gosta, ali za vse predmete, ki manjkajo ob odhodu gosta.

Darilni boni

Darilni bon je veljaven do izteka datuma veljavnosti, ki je naveden na vsakem posamičnem darilnem bonu. V kolikor na darilnem bonu datum veljavnosti ni zapisan, se šteje, da je darilni bon veljaven eno leto od datuma izdaje. Darilne bone je potrebno predložiti pred koriščenjem storitev. Bona ni možno zamenjati za denar.

Predčasni odhod

Vila ni dolžna vrniti gostu/stranki vrednosti nočitve za predčasni odhod.

Veljavno pravo

Za te splošne pogoje velja slovenska zakonodaja. Stranki se dogovorita za izključno pristojnost slovenskih sodišč.

Varovanje zasebnosti

Vila vse pridobljene podatke o gostih varuje v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Šteje se, da gost s sprejemom ponudbe pristaja na uporabo teh podatkov tudi za namene statistične obdelave in obveščanja o ponudbah. Ob prijavi v vilo je potrebno predložiti osebni dokument.

Dragocenosti

Za stvari, ki jih je stranka prinesla s seboj, jamči vila v skladu z zakonskimi določili le v primeru, če je škoda povezana s kršitvijo dolžnosti s strani vile. Priporočamo, da stranka shrani svoje dragocenosti v sefu.